Caritas Srbije postao član izvršnog odbora Caritasa Evrope

Na regionalnoj konferenciji, najvišem organu upravljanja Caritasa Evrope, 21. maja 2014. u Soesterbergu, Holandija, izabran je novi izvršni odbor, koji ima mandat od 2015. do 2019. godine.

Za predsednika Caritasa Evrope izabran je Mons. Luc Van Looy iz Belgije, koji će zameniti prečasnog Erny Gillena.

Za budućeg podpredsednika Caritasa Evrope izabran je Bernard Thibaud, direktor Secours catholique – Caritasa Francuske. On će zameniti Andrija Waskowycza iz Caritasa Ukrajne. 

Za generalnog sekretara Caritasa Evropa za sledeće 4 godine ponovo je izabran Jorge Nuño Mayer.

Svi članovi budućeg izvršnog odbora Caritasa Evrope, za sledeće četiri godine (2015-2019), među kojima je i Caritas Srbije, su:

Mons. Luc Van Looy, predsednik, Caritas Belgije

Bernard Thibaud, podpredsednik, Secours catholique – Caritas Francuske

Caritas Ceške Republike

Caritas Engleske i Velsa (CAFOD & CSAN)

Caritas Srbije

Caritas Španije

Caritas Švedske

Caritas Švajcarske

Secours catholique (Caritas Francuske), Caritas Engleske i Velsa i Caritas Španije će predstavljati Caritas Evrope u Savetu Caritasa Internacionalis.

U Vrbasu obeležena nedelja Smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa

Objavljeno u Urgentni projekti | Prokomentarišite vest

Caritas Apostolskog Egzarhata obeležio je 13.oktobar – Svetski dan smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa akcijom čišćenja dela ugroženog nasipa na kanalu, kao i divlje deponije na kojoj je često izbijao požar i pretio obližnjim kućama. U akciji su učestvovali volonteri Udruženja mladih KUM iz Kucure, đaci iz osnovne škole kao i…

Pročitajte ceo tekst

Susret sa zajednicom Delo Crkve

Objavljeno u Uncategorized | Prokomentarišite vest

U petak 20. oktobra zaposleni u Caritasu Srbije, Caritasu Srem i Caritasu Beogradske nadbiskupije imali su svoju redovnu mesečnu misu u kapeli Beogradske nadbiskupije. Nakon mise susreli su se sa predstavnicima zajednice Delo Crkve, koje ovih dana boravi u Beogradu i upoznali više o njihovom radu i zalaganju.

Pročitajte ceo tekst

Akcija sadnje sa učenicima Osnovne škole „Dušan Jerković“ u Inđiji

Objavljeno u Urgentni projekti | Prokomentarišite vest

U ponedeljak 16. oktobra u Osnovnoj školi „Dušan Jerković“ u Inđiji, Caritas je organizovao akciju sadnje u okrivru promocije Svetskog dana smanjivanja rizika od katastrofa. Cilj sadnje jeste da se deca i kroz praktičan rad upoznaju sa neophodnošću zaštite životne sredine u cilju smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa. Mali vetrozaštitni…

Pročitajte ceo tekst