Galerija

Virtuelna izložba o siromaštvu

Objavljeno u Galerija, Uncategorized

Povodom Svetskog dana siromašnih 19. novembra Caritas Srbije napravio je virtuelnu izložbu, koja se sastoji od fotografija naših korisnika širom zemlje. Ove fotografije pokazuju potrebu za toplim domom, porodicom, prijateljima, podrškom, čime želimo da skrenemo pažnju javnosti na različite vrste siromaštva i podstaknemo senzibilitet i solidarnost prema ljudima u potrebi.

Pročitajte ceo tekst

Podela pomoći poplavljenima u okolini Šapca

Objavljeno u Galerija

Još od prvih kritičnih dana nakon poplava (od 16. do 19. maja) župski Caritas Šabac je organizovao mrežu od oko 50 volontera koji su pripremili sendviče i napitke (vodu, kafu, čaj) za evakuisane i za volontere koji su gradili nasipe u Šapcu. Podeljeno je ukupno 10.310 obroka. Ova akcija je…

Pročitajte ceo tekst

Delegacija iz Slovenije u poseti poplavljenim područjima

Objavljeno u Galerija

Predsednik Biskupske konferencije Slovenije Mons. Andrej Glavan, generalni sekretar Caritasa Slovenije Mr. Imre Jerebic i glavni vojni kapelan slovenačke vojske Dr. Jože Plut, 11. i 12. jula posetili su poplavljena područja u Srbiji i uručili Caritasu Srbije sredstva prikupljena od strane katolika u Sloveniji preko njihovog nacionalnog Caritasa.

Pročitajte ceo tekst

Podela pomoći u prvim danima poplava u opštini Valjevo

Objavljeno u Galerija

U prvih 72 župski Caritas Valjevo je obezbedio flaširanu vodu i konzerviranu hranu za najugroženije porodice u selima koja su bila odsećena od glavnih puteva i komunikacije, u vrednosti od 5.000 evra, koje je finansirao Caritas Austrije i Caritas Slovenije. Pomoć je podeljena uz pomoć čamaca, vozila vojske i džipova….

Pročitajte ceo tekst

Despotovac – Resavica: podela humanitarne pomoći

Objavljeno u Galerija

Preko Caritasa humanitarna pomoć je stigla i do osoba pogođenih poplavama i klizištima u okolini Despotovca i Resavice.

Pročitajte ceo tekst

Podela paketa tokom urgentne faze projekta pomoći poplavljenim područjima

Objavljeno u Galerija

Caritasovo osoblje je od samog početka poplava delilo potrebne pakete hrane i higijenskih sredstava u preko 70 sela ili mesnih zajednica širom Srbije.

Pročitajte ceo tekst

Delegacija Austrije u poseti korisnicima Caritasove pomoći

Objavljeno u Galerija

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastian Kurc posetio je Srbiju 8. oktobra, u pratnji članova visoke delegacije ove zemlje, kao što su: prečasni Mihael Landau predsednik Caritasa Austrije, koji je među prvima podržao aktivnosti Caritasa Srbije u pružanju pomoći poplavljenom stanovništvu, glavni urednik lista Kurier, medijske kuće koja je pokrenula kampanju…

Pročitajte ceo tekst

Humanitarna pomoć za poplavljene

Objavljeno u Galerija

Uz finansijsku pomoć Caritasa Austrije i Slovenije u prvim danima poplava dostavljen je higijenski materijal (pelene i kozmetika za bebe, četkice za zube, sapuni, itd.) u vrednosti od 7.000 evra za porodice evakuisane iz Obrenovca i privremeno smeštene u kolektivne centre koje je obezbedio Zavod za socijalnu zaštitu.

Pročitajte ceo tekst

Antistigma kampanje

Objavljeno u Galerija

Posteri napravljeni u okviru kampanja koje je Caritas Srbije, uz podršku Caritasa Italije, realizovao kako bi smanjio stigmatizaciju osoba sa mentalnim poteškoćama.

Pročitajte ceo tekst

Poplava Obrenovac 2014

Objavljeno u Galerija

Caritas Srbije je danas 04.06.2014. zajedno sa austrijskim novinarima i predstavnicima Caritasa Austrije posetio Obrenovac. U grad može da se uđe tek od ponedeljka. Neke kuće su još uvek u vodi. Teško je naći prave reči koje bi opisale ono što smo zatekli. Fotografije govore više od nas.

Pročitajte ceo tekst