Potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Caritasa i Ministarstva zdravlja

U Beogradu 30.04.2009, je između Ministarstva zdravlja i Caritasa Srbije i Crne Gore i Caritasa Italiana, potpisan Memorandum o razumevanju i zajendičkom unapređenju pružanja usluga zaštite mentalnog zdravlja u Republici Srbiji.

Sastanku su prisustvovali predsednik Caritasa beogradski nadbiskup msgr. Stanislav Hočevar, direktor vlč. Vladislav Varga, koordinator Darko Tot, koordinatori projekta Danijela Varšic i Jelena Barać; u ime Caritasa Italije prisustvovali su don Livio Corazza, Laura Stopponi i Daniele Bombardi, dok je od strane ministarstva zdravlja memorandum potpisao ministar zdravlja dr Tomica Milosavljević.

aktuelno1

CARITAS Srbije sa Caritasom Italije od 2000. godine radi na projektu mentalnog zdravlja i podsticanju pristupa zasnovanog na zbrinjavanju u zajednici i uključivanju u nju.

Od januara 2008. god. CARITAS Srbije i Caritas Italiana u saradnji sa Nacionalnom komisijom za mentalno zdravlje Ministarstva zdravlja Republike Srbije sprovodi projekat “Promocija mentalnog zdravlja u Srbiji” koji je kofinasiran od strane Evropske Unije.

U narednom period Caritas će u saradnji sa ministarstvom zdravlja organizovati kampanju povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, koji se tradicionalno obeležava 10. Oktobra.

U Vrbasu obeležena nedelja Smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa

Objavljeno u Urgentni projekti | Prokomentarišite vest

Caritas Apostolskog Egzarhata obeležio je 13.oktobar – Svetski dan smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa akcijom čišćenja dela ugroženog nasipa na kanalu, kao i divlje deponije na kojoj je često izbijao požar i pretio obližnjim kućama. U akciji su učestvovali volonteri Udruženja mladih KUM iz Kucure, đaci iz osnovne škole kao i…

Pročitajte ceo tekst

Susret sa zajednicom Delo Crkve

Objavljeno u Uncategorized | Prokomentarišite vest

U petak 20. oktobra zaposleni u Caritasu Srbije, Caritasu Srem i Caritasu Beogradske nadbiskupije imali su svoju redovnu mesečnu misu u kapeli Beogradske nadbiskupije. Nakon mise susreli su se sa predstavnicima zajednice Delo Crkve, koje ovih dana boravi u Beogradu i upoznali više o njihovom radu i zalaganju.

Pročitajte ceo tekst

Akcija sadnje sa učenicima Osnovne škole „Dušan Jerković“ u Inđiji

Objavljeno u Urgentni projekti | Prokomentarišite vest

U ponedeljak 16. oktobra u Osnovnoj školi „Dušan Jerković“ u Inđiji, Caritas je organizovao akciju sadnje u okrivru promocije Svetskog dana smanjivanja rizika od katastrofa. Cilj sadnje jeste da se deca i kroz praktičan rad upoznaju sa neophodnošću zaštite životne sredine u cilju smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa. Mali vetrozaštitni…

Pročitajte ceo tekst