Seminar „Motivaciono intervjuisanje u radu sa žrtvama poplava“

U utorak, 3. februara, u prostorijama Caritasa Beogradske nadbiskupije, održan je sastanak Caritasovih mobilnih timova psiho-socijalne podrške i seminar „Motivaciono intervjuisanje u radu sa žrtvama poplava“. Seminar je održala Seka Maksimović, psiholog sa dugogodišnjim iskustvom i član Caritasovog tima iz Valjeva, a na njemu su prisustvovali svi članovi Caritasovih mobilnih timova psiho-socijalne podrške: medicinske sestre, psiholozi i socijalni radnici iz Obrenovca, Šapca, Valjeva i Krupnja.

IMG_0010

Iskustvo članova mobilnih timova psiho-socijalne podrške poslednjih meseci je pokazalo da su žrtve poplava često pasivne u rešavanju problema, pa je tako jedna od glavnih tema ovog seminara bio značaj motivacije u radu sa korisnicima, u cilju prevazilaženja prepreka i rešavanja zdravstvenih, socijalnih ili psiholoških problema. Tokom dana učesnici su imali prilike da kroz rad u grupama stave u praksu tehnike motivacionog intervjuisanja koje su im predstavljene.

IMG_001210252061_929662727077950_6271006737109459015_n