Predsednik opštine Obrenovac posetio beogradskog nadbiskupa

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković posetio je beogradskog nadbiskupa i predsednika Caritasa Srbije Stanislava Hočevara 15. decembra, kako bi se zahvalio na pomoći koju od sredine maja Caritas pruža ovoj opštini i razgovarao o budućoj saradnji između Opštine i Caritasa.

»Briga koja je pokazana za naš grad, sav autoritet koji je Nadbiskupija iskoristila da motiviše i premijere drugih zemalja i vlade drugih zemalja, mislim na francusku vladu i na slovenačku vladu, i na sve ostale koji su bili sa nama u tim trenucima katastrofe koje smo preživeli je nešto što nikada nećemo zaboraviti i što će biti jedna lepa poruka za budućnost«, rekao je g. Čučković, koji je ovom prilikom uručio zahvalnicu Caritasu zbog pomoći pružene opštini  Obrenovac.

DSC_0480

Neposredno nakon poplava, u projektu urgentne pomoći, Caritas je donirao hranu i higijenska sredstva za 900 porodica, zatim je usledila pomoć u vidu školskog pribora, građevinskog materijala, ogreva, kao i psiho-socijalna podrška poplavljenim domaćinstvima.

Beogradski nadbiskup i predsednik Caritasa Srbije monsinjor Stanislav Hočevar je još jednom izrazio solidarnost Caritasa prema građanima Obrenovca i prema gospodinu gradonačelniku, sa željom da se iz ove tragedije povuku pouke za budućnost, ali je takođe istakao veliku solidarnost koja je pokazana tokom ove tragedije.

DSC_0462