„Snaga župskih Caritasa“ Nedelja Caritasa 2014.

U novembru i decembru u biskupijama širom Srbije obeležava se Nedelja Caritasa. U Zrenjaninskoj biskupiji ova nedelja je proslavljena 23. novembra, dok je u ostalim biskupijama 14. decembra.

Naslov ovogodišnje nedelje Caritasa je „Snaga župskih Caritasa“, sa posebnim osvrtom na snažan odaziv naših župskih zajednica u pomoći osobama iz poplavljenih područja, ali i kao prilika da se još više vernika i svih ljudi dobre volje pokrene da se angažuje i da, na različite načine, pomogne potrebnima preko Caritasa.

Beogradski nadbiskup i predsednik Caritasa Msgr. Stanislav Hočevar će nedelju Caritasa 14. decembra proslaviti u Šapcu, čiji je župski Caritas bio jedan od najaktivnijih u pružanju pomoći tokom poplava.

Caritas plakat-page-001

Program nedelje Caritasa 14. decembra 2014. u Šapcu:

  • 10:00: Svečana sveta misa koju predvodi Msgr. Stanislav Hočevar

Crkva Sv. Ane, ul. Janka Veselinovića 16

  • 11:30: Prezentacija rada Caritas-a Šabac za vreme majskih poplava

Biblioteka šabačka, Masarikova 18

Za nedelju Caritasa pripremljen je i poseban trolist, koji sadrži pismo Beogradskog nadbiskupa i predsednika Caritasa Msgr. Stanislava Hočevara, informacije o pomoći za poplavljene prikupljenoj preko biskupijskih Caritasa, zahvalnost Caritasu od strane zvaničnika i osoba koje su primile pomoć, kao i iskustva sa terena.

Trolist je dostupan u verzijama:

Na srpskom jeziku: Trolist SR

Na hrvatskom jeziku: Trolist HR

Na mađarskom jeziku: Trolist mađarski