Predstavnici Caritasa u Upravi za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama

Delegacija Caritasa, koju čine beogradski nadbiskup i predsednik Caritasa Srbije Msgr. Stanislav Hočevar, direktor Caritasa Srbije velečasni Vladislav Varga i nacionalni koordinator Caritasa Srbije Darko Tot, na čelu sa generalnim sekretarom Caritasa Evrope Horhe Nunjo Majerom, posetila je 27. novembra Upravu za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama i susrela se sa direktorom Uprave Dr Miletom Radojevićem. Ovom prilikom Dr Radojević je predstavio aktivnosti koje sprovodi Uprava, a zatim se zahvalio Caritasu na podršci tokom majskih poplava, u kojima se ova organizacija maksimalno uključila i obezbedila pomoć brojnom ugroženom stanovništvu. Generalni sekretar g. Majer se zahvalio dr Radojeviću na gostoprimstvu i na sredstvima koja Uprava izdvaja iz budžeta za pomoć Katoličkoj crkvi, a zatim je predstavio strukturu i aktivnosti Caritasa kao internacionalne humanitarne organizacije. Tokom sastanka razmenjena su mišljenja o mogućnostima zajedničke saradnje Uprave i Caritasa na polju socijalnih pitanja, izgradnje i održavanja mira i dobrih odnosa u našem društvu.

PB271549 (1024x768)