Rehabilitacioni projekat CARITASA za pomoć poplavljenim područjima

Rehabilitacioni projekat CARITASA u poplavljenim opštinama: Krupanj, Ub, Šabac, Obrenovac, Valjevo, Lajkovac, Lazarevac, Svilajnac, Paraćin, Topola i Jagodina obuhvata: podelu građevinskog materijala za preko 400 porodica, upotrebu sušača i podelu šporeta i briketa. Projekat traje od 1. avgusta 2014. do 28. februara 2015. godine. Sredstva za realizovanje ovog projekta su obezbeđena preko donacija zemalja članica Caritasove mreže.

5

Caritasova pomoć usmerena je ka naugroženijim domaćinstvima, kao što su: samačka domaćinstva, starije osobe, višečlana domaćinstva (sa pet ili više članova), osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji i porodice koje imaju decu sa posebnim potrebama.

3

Do sada je u opštinama predviđenim rehabilitacionim projektom podeljen građevinski materijal za 350 porodica u vrednosti do 1.000 EUR po domaćistvu, u zavisnosti od veličine štete. Ova vrsta pomoći će u narednom periodu biti pružena za dodatnih 70 porodica. U pet opština (Krupanj, Šabac, Valjevo, Lajkovac, Obrenovac) poplavom pogođena domaćinstva je, osim Caritasovog terenskog lica, posetio i građevinski savetnik u cilju procene štete i savetovanja o kupovini potrebnog građevinskog materijala. Nastavlja se i sa upotrebom sušača, koje su obezbedili Caritas Nemačke i Caritas Austrije.

19