Trening izgradnje kapaciteta OCD i mreže Branilaca ljudskih prava

U okviru Caritasovog projekta HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Networks u Beogradu 17. i 18. januara, održan je Trening izgradnje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) i mreže Branilaca ljudskih prava. Na treningu su bili prisutni predstavnici udruženja osoba sa mentalnim smetnjama i invaliditetom: Nova vizija iz Kikinde, Herc i Videa iz Beograda, Duga iz Zrenjanina, Psihozon iz Sombora, Zračak iz Valjeva, Duševna oaza iz Vršca, Zrak nade iz Kovina i Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada. Uz praktične vežbe i predavanja obogaćena konkretnim iskustvima, vođenim od strane predavača Ticijane Čampolini (Tiziana Ciampolini) iz Caritasa Torino i Ane Atoliko (Anna Attolico) iz Caritasa Breša učesnici su upoznati sa procesom mapiranja ključnih aktera i instrumentima u formiranju mreže koja će im omogućiti da zajedno grade prilike za ostvarivanje socijalnih i ekonomskih prava članova njihovih organizacija.

flag yelowProjekat HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Network je finansiran je od strane Evropske unije, u okviru programa Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).

IMG_5899IMG_5906IMG_5894IMG_5927IMG_5946IMG_5952