10. godišnjica Caritasa u Ruskom Krsturu

U subotu, 12. novembra, održan je tradicionalni Susret prijatelja parohijskog Caritasa Ruski Krstur, koje je bilo u znaku 10-godišnjice od izgradnje Caritasovih prostorija u ovoj parohiji.
Vladika Apostolskog Egzarhata Msgr. Đura Đžudžar pozdravio je oko 200 prisutnih gostiju, a posebno predstavnike italijanskog Caritasa Udine, koji je i najvećim delom finansirao izgradnju Caritasovog doma u Ruskom Krsturu.

1-Karitas-02-1170x779

Vladika je pozdravio i goste iz Caritasa iz Kečkemeta u Mađarskoj, sa kojima počinje saradnja, predsednika Nacionalnog saveta Rusina Slavka Raca, predstavnike crkvenog i društvenog života, volontera Caritasa iz drugih parohija i sve prijatelje ove humanitarne organizacije.
Ocenio je veoma uspešnim rad Caritasa Ruski Krstur, naglašavajući da njegova organizacija i duh služe za primer ostalim parohijskim zajednicama u Srbiji i šire. Prisutne je pozdravio i paroh krsturske parohije o. Mihajlo Malacko, kao i predstavnik Caritasa iz Udina o. Luiđi Gloaco.

1-Karitas-03-1170x774
U toku programa učesnici su rečima i fotografijama imali priliku da se prisete početaka karitativnog rada u ovoj parohiji, kao i prvih dobrotvora. U umetničkom delu programa nastupila su deca i mladi koje se okupljaju, druže i aktivno učestvuju u radu Caritasa Ruski Krstur i Mešoviti hor pod dirigentskom palicom Lidije Pašo.

1-Karitas-06

1-Karitas-04-1170x783