Trening „Modeli ostvarivanja socijalnih i ekonomskih prava“ u Nišu i Pančevu

U okviru Caritasovog projekta HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Networks u Nišu 16. i 17. novembra i u Pančevu 18. i 19. novembra, održan je trening „Modeli ostvarivanja socijalnih i ekonomskih prava“.
Trening je okupio predstavnike udruženja osoba sa mentalnim smetnjama i invaliditetom, u cilju građenja mreže branilaca ljudskih prava. U Nišu bili su prisutni predstavnici udruženja Valenca, Centar za samostalni život, MNRO, Udruženja studenata sa hendikepom, Udruženja Daun iz Niša i Udruženja Mir iz Pirota.

IMG_5273

U Pančevu su bili prisutni predstavnici udruženja Zrak nade iz Kovina i Duševna oaza iz Vršca. Predavač na treningu je bila Tiziana Ciampolini, inače ekspert na ovom projektu. Tokom treninga učesnici su imali mogućnost da se upoznaju sa načelima socijalne ekonomije, posebno sa socijalnim preduzetništvom, kao načinom ostvarivanja svojih ekonomskih prava. Na treningu u Pančevu iskustva na području socijalne ekonomije podelila je Anica Spasov, iz udruženja Naša kuća iz Beograda.

IMG_5322

flag yelowProjekat HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Network je finansiran je od strane Evropske unije, u okviru programa Evropski instrumenti za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).