Koncert solidranosti sa žrtvama zemljotresa u Italiji

Beogradska nadbiskupija i Caritas organizuju KONCERT SOLIDARNOSTI sa žrtvama zemljotresa u Italiji, kom će prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Koncert će održati Simfonijski orkestar i hor RTS-a pod dirigentskom palicom Bojana Suđića u nedelju 18. septembra u 19.30 časova u katedralnoj crkvi Blažene Djevice Marije, ul. Hadži Milentijeva 75, Beograd.

Na koncertu će se prisutnima obratiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ambasador Republike Italije u Srbiji Đuzepe Manco i beogradski nadbiskup i predsednik Caritasa Srbije mons. Stanislav Hočevar. Ovaj događaj će takođe okupiti predstavnike diplomatskog kora i italijanskih firmi prisutnih u Srbiji.

Koncert je deo veće akcije Caritasa, u okviru koje se u katoličkim crkvama širom Srbije u nedelju 18. septembra prikupljaju sredstva za pomoć žrtvama zemljotresa u Italiji. Na današnji dan Caritas i Katolička crkva u Italiji takođe organizuju nacionalnu akciju prikupljanja sredstava za žrtve zemljotresa.

Kroz različite akcije solidarnosti građani Italije su više puta pokazali blizinu građanima Srbije. Tokom 90-ih godina preko svojih humanitarnih organizacija sakupljali su sredstva i pružali su pomoć velikom broju izbeglica, interno raseljenih lica i lokalnog siromašnog stanovništva bivše Jugoslavije. Za vreme poplava 2014. godine takođe su pružali veliku podršku i pomoć građanima Srbije. Italija se sada suočava sa posledicama razornog zemljotresa koji se osetio u većem delu zemlje, sravnio sa zemljom nekoliko mesta, ostavio preko 2500 ljudi bez krova nad glavom i prouzrokovao smrt preko 290 osoba. Ideja je da se kroz ovu akciju pokaže solidarnost prema građanima Italije u ovom teškom trenutku i gest zahvalnosti prema podršci koju su oni pružali građanima naše zemlje u različitim trenucima.

Uplatom na račun 220-137236-52 možete se uključiti u akciju Caritasa za pomoć žrtvama zemljotresa u Italiji. Akcija će trajati do 1. oktobra. Nakon toga sva sredstva će biti upućena Caritasu Italije, koji će ih koristiti za pružanje urgentne pomoći, kao za i rekonstrukciju nakon zemljotresa. Za dodatne informacije o donacijama možete se obratiti Ani Savić, na broj telefona 0642378043.

 Forte scossa di terremoto a Finale Emilia