Prvi rođendan Dnevnog boravka “Sveta Sofija” u Šapcu

Od snova do krova – tako nastaje DOM! Tako je nastao naš Dnevni boravak „Sv.Sofija“ za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama. Pre godinu dana otvorili smo vrata ovog doma, a danas smo sa saradnicima, partnerima i prijateljima proslavili prvi rođendan. Svečanost je počela pesmom „Svakidašnja jadikovka“, koju je govorio Marko Ribić, a posle pozdrava dobrodošlice Sanje Geratović, rukovodioca Dnevnog boravka, sve prisutne je pozdravio Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca.

torta

– Dragi prijatelji, hvala što ste danas sa nama. Ovu „svakidašnju jadikovku“ mnogih ljudi sa margine, čijim stihovima smo počeli današnje družine, želeli smo da promenimo. Iz te velike želje, sa mnogo rada i ljubavi, uz vašu i podršku mnogih drugih prijatelja, nastao je naš Dnevni boravak „Sv. Sofija“. Ovo je jedina ustanova ove vrste u Srbiji, što govori i o našem radu, ali o našem gradu i načinu na koji se u Šapcu kreira socijalna politika. Mislim da na sve to treba da budemo ponosni, ja sam ponosan što sam Šapčanin i što na ovako visokom nivou, ovde u našem Dnevnom boravku, u Šapcu, pružamo jednak šanse onima koji to zaslužuju. Zahvalni smo svima na podršci i razumevanju. Danas vam predstavljamo i deo naših proizvoda nastalih na imanjima u Badovincima i Vukošiću, pa sam na podršci zahvalan našim prijateljima iz projekta #Zasadzabudućnost i #DeltaFondacije – rekao je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca.

csc_0102

Svečanosti u Dnevnom boravku prisustvovali su brojni gosti, među njima predstavnici Grada – predsednik Skupštine Šapca Nemanja Pajić, dr Branko Vujković, član Gradskog veća, predstavnici organizacija, ustanova i institucija sa kojima radimo na realizaciji brojnih projekata, saradnici i prijatelji. Svima smo zahvalni na podršci zahvaljujući kojoj je nastao i raste naš Dnevni boravak „Sv. Sofija“.

dsc_0210