Izgradnja kapaciteta o opštim aspektima ljudskih prava

U okviru Caritasovog projekta HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Networks 5. i 6. jula 2016. godine održan je prvi trening pod nazivom „Izgradnja kapaciteta o opštim aspektima ljudskih prava“, koji je okupio predstavnike udruženja osoba sa mentalnim smetnjama i invaliditetom iz Beograda, Šapca i Valjeva.

 IMG_1868

Predavači na treningu bili su Dušan Pokuševski iz Beogradskog centra za ljudska prava i Sara Dereta, direktorka Centra za praktičnu politiku. Kroz predavanja i radioničarski rad učesnike su upoznali sa opštom idejom i istorijom ljudskih prava, Međunarodnom poveljom o ljudskim pravima, situacijom u Srbiji, socijalnim i ekonomskim pravima, zaštitom ljudskih prava i pojmom diskriminacije. Jedan od ciljeva treninga je bio da se učesnici upoznaju sa mehanizmima zaštite ljudskih prava i načinima kako da ih inkorporiraju u rad svojih organizacija.

flag yelowProjekat HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Network je finansiran je od strane Evropske unije, u okviru programa Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).

 IMG_1969

IMG_1995IMG_1981