Regionalna konferencija Smanjivanje rizika od elementarnih nepogoda – prekogranična saradnja izmedu Srbije i Bosne i Hercegovine

Caritas i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije organizuju regionalnu konferenciju Smanjivanje rizika od elementarnih nepogoda – prekogranična saradnja izmedu Srbije i Bosne i Hercegovine, koja će se održati 30. i 31. maja 2016. godine u Palati Srbija (sala Beograd), Bulevar Mihajla Pupina 2, Novi Beograd.

Pored osvrta na aktivnosti realizovane nakon majskih poplava 2014. ova dvodnevna konferencija biće posvećena planovima za unapređenje sistema zaštite od elementarnih nepogoda u obe zemlje, kao i mogućnostima za unapredenje saradnje kada su u pitanju aktivnosti u vezi sa smanjivanjem rizika, kao i upravljanje istim. Posebna pažnja biće posvećena ulozi organizacija civilnog društva u ovoj oblasti. Konferencija će okupiti predstavnike nadležnih državnih institucija, donatorske i međunarodne zajednice, organizacije civilnog društva, predstavnike lokalnih zajednica iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Konferencija se realizuje u okviru regionalnog Caritasovog projekta ,,Smanjivanje rizika od katastrofa” koji se sprovodi u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a finansira od strane Caritasa Austrije.

Ovde možete preuzeti agendu: Konferencija 30-31. maj 2016

smanivanje rizika_brosura spolja - Copy