Novi ambasador Svete Stolice u Srbiji se susreo sa predstavnicima Caritasa

U četvrtak 3. marta 2016. godine delegacija Caritasa Srbije, predvođena predsednikom Caritasa Srbije msgr. Stanislavom Hočevarom i direktorom preč. Vladislavom Varga, posetila je novoizabranog nuncija (ambasadora Svete Stolice) u Republici Srbiji Msgr. Lučijana Surijanija.

Ovom prilikom predstavnici Caritasa upoznali su msgr. Surijanija sa istorijom Caritasa u Srbiji, od osnivanja do danas, područjima na kojima je angažovan, sa posebnim osvrtom na razvoj župnih Caritasa.
Msgr. Surijani je više puta istakao da u radu Caritasa najbitnije ne treba da budu akcije koje se organizuju u toku velikih kriznih situacija, kada su svi spremni da pomognu, već svakodnevna mala dobra dela. On je takođe naglasio da smo pozvani na novo obraćenje, jer ako smo spoznali Božje milosrđe onda to treba da se očituje u našim delima. Rekao je da nam duhovna i telesna dela milosrđa daju veliku mogućnost da činimo dobra dela: od pružanja hrane gladnima do davanja pravih saveta.

20160303_114428