Caritas Valjevo licencirao uslugu “Pomoć u kući”

U okviru standardne procedure licenciranja usluga socijalne zaštite propisane od strane Republike Srbije danas je Caritas Valjevo, posetila inspektorka socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Nena Darmanović, čime je Caritas Valjevo i zvanično završio proceduru licenciranja usluge „Pomoć u kući” i postao prva organizacija u Valjevu i petnaesta organizacija u Srbiji licencirana za ovu vrstu socijalne usluge. Licenca je izdata na period od šest godina što je ujedno i maksimalni mogući period prema važećim zakonima.
images_cms-image-000006254„Dobijanje licence je logičan nastavak naših aktivnosti s obzirom da je Caritas Valjevo već 14 godina aktivan na polju kućne nege za stara lica i lica iz ranjivih kategorija stanovništva na području Valjeva. Uz podršku Grada Valjeva tri negovateljice Caritasa Valjevo mesečno zbrinjavaju, u okviru usluge Pomoći u kući, 36 korisnika iz kategorije odraslih i starih lica, dok se novoformirani tim za Pomoć u kući za lica sa mentalnim i intelektualnim smetnjama brine o 16 ljudi. Od februara meseca se u Valjevu realizuje usluga pomoći u kući za lica sa mentalnim i intelektualnim smetnjama u okviru projekta „Profesionalizacija sektora mentalnog zdravlja u Valjevu u cilju kvalitetnijeg života osoba sa intelektualnim smetnjama” koji je podržan od strane Evropske unije“ kaže Snježana Badrić, koordinator usluge.
 
Zainteresovani građani Valjeva mogu dobiti detaljnije informacije o ostvarivanju prava na uslugu, svakim radnim danom na telefon 291-820 ili na email office@caritas-valjevo.rs.