Đaci učili o prirodnim nepogodama tokom Sajma obrazovanja

Na Sajmu obrazovanja, koji se od 7. od 9. marta ove godine održava u Novom Sadu, na štandu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, našli su se edukativni materijali koje je Sektor za vanredne situacije realizovao u saradnji sa Caritasom Srbije.

Kroz bojenje bojanki o poplavama, požarima, zemljotresima i olujama, čitanje slikovnica o požarima i poplavama, gledanje video spota o reagovanju u situaciji požara i kroz igre posebno osmišljene za ovu priliku, deca su mogla da nauče vise o prirodnim nepogodama i načinima da se od njih zaštite. Pripadnici Sektora za vanredne situacije, Vatrogasno spasilačke brigde i Caritasa, kroz razgovor usmeravali su decu ka pravim koracima koje treba da poduzmu u slučaju krizne situacije.

U edukativnom materijalu koji ima za cilj da upozna i nauči decu o osnovim pojmovima o prirodnim katastrofama, kao i merama i aktivnostima samozaštite, poseban akcenat je dat i na zaštiti životne sredine.