Donacija za Opštu bolnicu Sremska Mitrovica

U ponedeljak, 10. decembra 2018. godine, Biskupijski Caritas Srem svečano je uručio Opštoj bolnici Sremska Mitrovica donaciju u vidu industrijske mašine za pranje veša.  Sredstva za donaciju obezbeđena su kroz projekat  „Animacija Migranata 2018”, koji je finansijski podržan od Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Grupe 484.

Direktor bolnice dr Živko Vrcelj zahvalio se Caritasu Srem, predstavnicima Ambasade Kraljevine Norveške i Grupe 484 na vrednoj donaciji, istakavši da će ova mašina jako puno značiti u svakodnevnom radu, budući da se tokom jednog dana opere jedna tona bolničkog veša i posteljine. Sa novom mašinom bojazan da može doći do zastoja u funkcionisanju vešeraja gotovo je anulirana.

 

Preč. Jozo Duspara, direktor Biskupijskog Caritasa Srem, istakao je kako je cilj Caritasa da se pomogne sve osobe u potrebi i institucije koje pružaju pomoć. Budući da je Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici regionalna zdravstvena ustanova za područje Srema, gde se svakodnevno leči veliki broj ljudi, savremena veš mašina svakako će doprineti kvalitetu u radu i zadovoljiti potrebe ustanove za normalno funkcionisanje vešeraja, a samim tim i čitave bolnice.

Izvršni direktor Grupe 484, Vladimir Petronijević rekao je da se ovaj događaj realizuje u sklopu šire podrške Ambasade Norveške našem društvu u uslovima migrantske krize i naglasio da mu je posebno drago što se moderna profesionalna mašina sada nalazi u mitrovačkoj bolnici, a da će nevladin sektor u saradnji sa državnim i lokalnim institucijama nastaviti sa projektima koji omogućavaju pomoć, pre svega zdravstvenom i obrazovnom sektoru u Srbiji.

Primopredaji donacije prisustvovao je  Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica, koji je tom prilikom izjavio da je zadovoljan što je završen još jedan uspešan posao, čime je pokazano da udruživanjem javnog i nevladinog sektora može mnogo da se pomogne, naročito zdravstvenom i socijalnom sektoru.

Na kraju susreta dr Vrcelj uručio je zahvalnice  donatorima i svima koji su inicirali i učestvovali u realizaciji ove pomoći.