Radionica i vežba evakuacije održana u OŠ “Radivoj Popović” u Sremskoj Mitrovici

U nastavku podizanja svesti o neophodnosti pripreme i prevencije i edukovanja đaka o prirodnim katastrofama, u saradnji sa Vatrogasno spasilačkom jedinicom Sremske Mitrovice realizovana je vežba evakuacije đaka u Osnovnoj i srednjoj školi za decu sa smetnjama u razvoju “Radivoj Popović” u Sremskoj Mitrovici.

Nakon radionice đacima i nastavnom osoblju je pokazano kako se sprovodi evakuacija u slučaju nastupanja požara ili bilo koje druge prirodne nepogode. Po evakuisanju usledio je, za decu najlepši deo vežbe, upoznavanja sa opremom koju vatrogasci spasioci koriste u slučaju nastanka požara. Svaki učenik imao je priliku da isproba deo uniforme, koja se koristi tokom intervencija, da u razgovoru sa vatrogascima zadovolji svoju radoznalost i nauči nešto novo.

Vežbu je i nastavno osoblje iskoristilo da upotpuni svoje znanje i usavrši svoje veštine zaštite. Druženje kroz koje su đaci usavršili veštine koje su imali i naučili nove bilo je uspešno, što potvrđuje već dogovorena nova radionica i nova vežba.

Sledeće druženje, kako je dogovoreno i sa đacima, planiramo je za proleće, kada dođe lepše vreme i kada će učiti kako se koriste protivpožarni aparati, kao i takmičiti se u gašenju zamišljenog požara.