Delegacija iz Poljske posetila Caritas Srbije

Predstavnici Caritasa Pšemisl i Žežov iz Poljske, kao i njihovi partneri, posetili su kancelariju Caritasa Srbije u utorak 27. novembra. Cilj njihove posete bio je upoznavanje sa aktivnostima Caritasa Srbije i mogućnost ostvarivanja saradnje. Predstavnici Caritasa Srbije i Caritasa Srem već su boravili u poseti Poljskoj u septembru ove godine, gde su imali mogućnost da se upoznaju sa radom Caritasa u ovoj zemlji.

Delegaciju iz Poljske, koja boravi u poseti Srbiji ovih dana, čine: zamenik direktora Caritasa Nadbiskupije Pšemisl vlč. Andzej Dec, predstavnica Žežovske agencije za regionalni razvoj Kataržina Čop, predstavnica Regionalne kancelarije za zapošljavanje Kataržina Jaroš, advokat Caritasa Pšemiske nadbiskupije Ana Mađaš, predstavnik Caritasa Žežovske biskupije Daniel Jakubovski, predstavnik firme koja se bavi kursevima u EU projektima Filip Zaleski, predstavnica Opštine Ležanjsk Barbara Grab, predstavnica Opštine Trinča Kristina Matušek i menadžer projekata u Caritasu Pšemiske nadbiskupije i predsednik fondacije Solunska braća Ćirilo i Metodije Marek Pankiević.

Tokom posete Caritasu Srbije Direktor vlč. Ivica Damjanović upoznao je goste iz Poljske sa organizacijom i radom Caritasa u Srbiji, kao i sa programima i aktivnostima koje realizuje. Pored direktora Caritasa Srbije i predstavnika ove kancelarije, sastanku su prisustvovali i koordinator Caritasa Srem Petar Dujić, kao i koordinatorka Caritasa Sremska Mitrovica Kristina Dragišić.