Održana prva tribina za mlade preduzetnike u Aleksincu

Kako doći do posla iz snova? Sa kakvim poteškoćama se mogu sresti budući preduzetnici? To su samo neka od pitanja koja su se mogla čuti na prvoj u nizu tribina pod nazivom „Moj put do uspeha”. Tribina je namenjena budućim mladim preduzetnicima, a održana je u prostorijama aleksinačkog Caritasa u sklopu projekta „Inkubator za mlade” koji realizuje Caritas Aleksinac uz finansijsku podršku austrijskog Caritasa.

Uz uvodnu reč saradnika ovog projekta Jovane Stojanović i Vanje Jakšića, kao i direktora Caritasa Aleksinac Gorana Žalca, svoja iskustva, ideje i poteškoće, mladim polaznicima ovog projekta, najpre su preneli Predrag Stošić i Slobodanka Pavlović ispred Socijalnog preduzeća „Radanska ruža” iz Lebana, koje se bave proizvodnjom ajvara. Milan Ivković prezentovao je svoje proizvode, ručno izrađene stone lampe od korišćenih materijala, drveta i elektronskih komponenti. Na samom kraju svoju stranu priče ispričala su i dvojica Aleksinčana, Milan Novaković (Hirequarters) i Nikola Đorđević (Prossic). Milan se bavi digitalnim marketingom i pisanjem članaka, dok se Nikola uz pomoć prijatelja bavi proizvodnjom zaštitnih maski za muzičke instrumente, kao i drugim kreativnim idejama.

Na kraju, treba iskazati i zadovoljstvo austrijskog Caritasa, koji su pohvalili dosadašnji tok projekta „Inkubator za mlade”, kao i saradnike na ovom projektu, i najavili i buduću saradnju sa ovdašnjim Caritasom.


(Izvor teksta: ALPRESS, slike: Radio Aleksinac facebook stranica)