Družili smo se i na sajmu knjiga

Sajam knjiga u Beogradu i ove godine bio je najposećeniji sajam u regionu. Kao i svake godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije imalo je svoj štand, na kojem je svoje mesto imao i Sektor za vanredne situacije, koji je predstavio edukativne materijale realizovane u saradnji sa Caritasom Srbije.

Tokom trajanja sajma deca i đaci su mogli kroz bojenje bojanki o poplavama, požarima i zemljotresima, ili čitanje slikovnica o požarima i poplavama, da nauče o tim prirodnim nepogodama i aktivnostima koje mogu i treba da preduzmu da bi se zaštili. U edukativnom materijalu koji ima za cilj da upozna i nauči decu o osnovim pojmovima o prirodnim katastrofama, kao i merama i aktivnostima samozaštite, poseban akcenat je dat i na zaštiti životne sredine.

Tokom druženja na sajmu, kroz razmenu zanimljivih i maštovitih pitanja mališana, pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade, Sektora i Caritasa Srbije decu su usmeravali ka pravim odgovorima i postupcima u slučaju nastanka krizne situacije.