Caritas organizovao sastanak Radne grupe projekta Societies na temu Inkluzivno obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju – izazovi u praksi

U okviru projekta Societies – Support of CSOs in empowering technical skills, Inclusion of people with disabilities and EU standards in South East Europe u utorak 12. juna održan je sastanak Radne grupe za socijalnu inkluziju, na temu „Inkluzivno obrazovanje za decu sa smetnjama u razvoju – izazovi u praksi“.

Cilj sastanka bio je iniciranje razgovora i diskusije u ovoj radnoj grupi o izazovima u praksi inkluzivnog obrazovanja, kao i izrada liste preporuka. Sastanak je okupio predstavnike Specijalne škole „Radivoj Popović“ iz Zemun Polja, Nacionalnog saveza učitelja Srbije, UNICEF-a, MDRI – Mental Disability Rights Initiative of Serbia, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, kao i udruženja građana, koja pružaju podršku deci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama: „Evo ruka“ iz Beograda, „Plava Ptica“ iz Kule i „Zajedno“ iz Subotice.