Dome, sigurni dome! Okrugli sto o prirodnim katastrofama održan u Opštini Žabalj

U nastavku realizovanja niza aktivnosti u cilju podizanja svesti o neophodnosti pripreme i prevencije rizika od prirodnih katastrofa, kao i daljeg širenja saradnje sa lokalnim samoupravama, Caritas Apostolskog Egzarhata u saradnji sa Skupštinom opštine Žabalj, je 30. maja 2018. godine, organizovao okrugli sto. Predstavnici uprava Skupštine opštine, mesnih zajednica i svih relevatnih institucija lokalne samouprave koji se u okviru svog delokruga poslova bave i aktivnostima iz oblasti prirodnih katastrofa, predstavili su svoje dosadašnje aktivnosti kao i aktivnosti koje se planiraju da realizuju u cilju smanjenja rizika u lokalnoj samoupravi. Opštinu Žabalj čini četiri mesne zajdnice i u svakoj od njih zajednički problemi su poplave izazvane podzemnim vodama i jaki olujni vetrovi. Akcije čijom realizacijom se umanjuje rizik od navedenih nepogoda predstavljaju početak saradnje između opštine Žabalj i Caritasa. Pored toga u narednih nekoliko dana će i u 4 osnovne škole u opštni biti organizovane radionice za učenike od prvog do četvrtog razreda, nakon čega će uslediti takmičenje.