Susret volontera Caritasa Zrenjaninske biskupije

U petak 11. maja 2018. godine u Zrenjaninskoj katedrali i župi čiji je zaštitnik Sveti Ivan Nepomuk održan je Susret volontera Caritasa Zrenjaninske biskupije. Sama katedrala ove godina slavi 150 godina postojanja. Susretu je prisustvovalo 60 volontera iz 14 župa Zrenjaninske biskupije.

Na početku susreta učesnike je pozdravio Tibor Halmai, direktor Caritasa Zrenjaninske biskupije, koji je i predstavio župe iz kojih su volonteri došli.

Predavanje na temu „Dobro nam je ovde!” Lk 9,33 održao je Mons. Laslo Đuriš, biskupski vikar i župnik iz Zrenjanina. U svom predavanju između ostalog naglasio je: „Važno je da osetite kakva velika dela vama poverava Otac Sveti posredstvom Svetog Duha!”

Posle predavanja vlč. Elias Ohoiledwarin, SVD, zrenjaninski kapelan, poreklom iz Indonezije, održao je za učesnike susreta muzičku duhovnu meditaciju, kao pripremu za ispoved.

Svetu misu vodio je mons. Laslo Đuriš sa župnikom iz Ruskog sela vlč. Tibor Kiraljem, a na misnom slavlju

pevao je i svirao vlč. Elias Ohoiledwarin, uz pratnju prisutnih volontera.

Nakon svete mise usledio je agape na dvorištu Zrenjaninske biskupije i župe. Tokom agapea volonteri su iskoristili vreme za razmenu iskustava i međusobno upoznavanje.

Osećaj pripadanja zajednici volontera, saradnika i zaposlenih Caritasa Zrenjaninske biskupije duhovno je ojačao prisutne da i dalje, sa još više ljubavi, čine dobra dela.