Edukacija „Zaštita mentalnog zdravlja u zajednici“ održana u Somboru

U okviru projekta HUMAN RIGHTS PRO.ME.NE. – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Networks“ u ponedeljak 16. aprila 2018. godine u Somboru, održana je edukacija „Zaštita mentalnog zdravlja u zajednici“. Predavači su bili psihijatri dr Jovanka Petrović i dr Nebojša Baba, dok su na edukaciji učestvovali predstavnici Domova zdravlja Sombor i Bačka Topola, Opštih bolnica Sombor i Vrbas, Psihijatrijske bolnice Sombor i Udruženja Psihozon.

Tokom prepodneva predavači su govorili o zakonskom okviru Republike Srbije i preporukama Svetske zdravstvene organizacije, kao i o pojmu deinstitucionalizacije, kroz praktičnu vežbu. Tokom popodneva učesnici su imali priliku da čuju iskustvo centra za mentalno zdravlje iz Kikinde, a zatim da imaju rad u grupama i prostor za diskusiju.

Projekat HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Network je finansiran je od strane Evropske unije, u okviru programa Evropski instrumenti za demokratiju i ljudska prava (EIDHR) i sufinansiran od Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.