Razvoj župnog Caritasa u župi ‘’Krista Kralja’’ u Beogradu

U okviru projekta Razvoj Caritasa – smanjenje siromaštva, u petak 23.03.2018. godine održana je radionica ‘’Čarobni svet medenjaka’’ u župi Krista Kralja u Beogradu sa ciljem podsticanja karitativnih aktivnosti u ovoj župi . Radionici su prisustvovali volonteri ove župe, kao i volonteri župa Svetog Antuna i Svetih Ćirila i Metoda u Beogradu. Susret je počeo uvodnom molitvom, koju je predvodio župnik, don Aleksandar Kovačević uz prisustvo župnika župe Svetog Anutana Padovanskog u Beogradu, fra Ilije Alandžića. Nakon molitve, predstavnici Caritasa Srbije održali su kratko predavanje na temu Razvoja župnog Caritasa, uz prezentaciju primera dobre prakse.

Kreativni deo radionice vodio je Petar Žuljević, šef poslastičarnice u hotelu “Mama Shelter”, koji je prikazao kako se sve mogu ukrašavati i pakovati medenjaci, čijom prodajom se mogu prikupiti sredstva za potrebe župnog Caritasa. Na kraju susreta, svi prisutni volonteri su se pridružili Petru u ukrašavanju medenjaka i time pokazali svoju kreativnost i maštovitost. Volonteri su bili oduševljeni saznanjem o mogućnostima organizovanja karitativnih aktivnosti pokazali su spremnost da pripreme medenjake za prodaju za ovogodišnji Uskršnji sajam, koji je organizovan u ovoj župi.

Župni Caritas u ovoj župi zvanično je počeo sa radom 15.01.2018. godine i kako je izjavila koordinatorka Jovana Peković, presrećna je što su se i ona i volonteri mogli upoznati sa brojnim primerima dobre prakse tokom ove radionice, što im daje puno ideja za pokretanje raznih karitativnih akcija u ovoj župi.