Dan žena u Centru za azil Bogovađa

Povodom Međunarodnog dana žena u Centru za azil u Bogovađi u saradnji sa Crvenim krstom Beograd organizovano je obeležavanje 8. marta kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Kroz razgovor i diskusiju korisnice usluga Centra za azil podsetile su se o značaju borbe Klare Cetkin, Luiz Cic, Aleksandre Kolontaj i drugih snažnih žena za izjednačavanje prava pripadnica lepšeg pola i muškaraca u savremenom svetu i zašto je i danas jako važno govoriti o pravima žena i pružanju podrške uspostavljanju sistema jednakosti i socijalne pravde.

Zahvaljujući vrednim dečijim prstima prostor Centra za azil u Bogovađi zasijao je osmomartovskim sjajem, a čestitke, cvetići i narukvice na ženskim rukama  ostaće kao trag i svedočenje da se o jednoj višedecenijskoj borbi za izjednačavanje prava i bolju i sigurniju budućnost i danas govori. Borba koju su započele hrabre idealistkinje u vremenu opšte društvene nejednakosti  i danas mora biti zvezda vodilja i motivacija da se za ljudska prava i slobodu čovečanstvo mora svaki dan boriti.

Uz podršku internacionalne mreže Caritasa, Caritasa Nemačke, Ministarstva spoljnih poslova SR Nemačke, Caritasa Ambrosiane i IPSIA ACLI  od 2016. godine Caritas Valjevo prisutan je sa svojim aktivnostima u Centru za azil u Bogovađi.