Edukacija „Razvoj službi za mentalno zdravlje“ održana u Zrenjaninu

U okviru projekta  HUMAN RIGHTS PRO.ME.NE. – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Networks“ nastavlja se serija edukacija o razvoju službi za mentalno zdravlje u zajednici.  U sredu 21. februara ova edukacija održana je u Zrenjaninu i na njoj su učestvovali predstavnici Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin, Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ Zrenjanin, Doma zdravlja Novi Bečej i Humanitarnog centra „Duga“ iz Zrenjanina. Predavači su bili psihijatri dr Jovanka Petrović i dr Nebojša Baba.

Ciljevi edukacije bili su upoznavanje sa ulogom primarne zdravstvene zaštite u unapređenju mentalnog zdravlja u zajednici, zakonskom regulativom i preporukama vezanim za mentalne poremećaje, načinom formiranja službi za unapređenje mentalnog zdravlja, kao i procesom deinstitucionalizacije u oblasti mentalnog zdravlja.

Projekat HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health Network je finansiran je od strane Evropske unije, u okviru programa Evropski instrumenti za demokratiju i ljudska prava (EIDHR) i sufinansiran od Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.