Tim Caritasa Srbije posetio Hrvatski Caritas

Tim Caritasa Srbije, na čelu sa direktorom vlč. Ivicom Damjanovićem boravio je 15. i 16. decembra u zvaničnoj poseti Hrvatskom Caritasu. Osim osoblja Caritasa Srbije delegaciji se pridružio i koordinator Caritasa Srem Petar Dujić, u cilju razvijanja projekata prekogranične saradnje. Ovo putovanje je bilo prilika za produbljivanje odnosa između Caritasa Srbije i Hrvatske, bolje upoznavanje i razmatranje mogućnosti za realizovanje zajedničkih projekata. Tokom boravka članovi delegacije iz Srbije susreli su se sa delatnicima Hrvatskog Caritasa direktorom Mons. Fabijanom Svalinom i koordinatorom Suzanom Borko, koji su predstavili rad njihove organizacije, trenutne aktivnosti i ideje za budućnost.

Drugog dana studijske posete predstavnici delegacije iz Srbije prisustvovali su božićnoj akciji Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“, koja je organizovana na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu, kroz prodaju božićnih jelki, čiji je prilog namenjen pomoći najsiromašnijim porodicama i prigodnog zabavnog programa.