Saradnja Grada Čačka i Caritasa Srbije na području smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa

Projekat Smanjivanje rizika od prirodnih katastrofa ima za cilj kontinuirano sprovođenje aktivnosti čijom realizacijom se smanjuje rizik od posledica prirodnih katastrofa. Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama, uključivanjem meštana i drugih udruženja, građani i država se pripremaju za buduće katastrofe.

U nastavku daljeg podizanja svesti i pripreme društva 30. novembra 2017. godine u prostorijama Gradske uprave Čačak je održan okrugli sto na temu Smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa. Predstavnici uprava i relevantnih institucija Grada Čačka, kao i predstavnici Caritasa Srbije, kroz razmenu iskustva i ideja, zaključili su da zajedničkim snagama i naporima, mogu da se preduprede i smanje posledice nepogoda. Planirane aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu će meštane, prvenstveno najmlađe, upoznati i pripremiti za nepogode koje se mogu desiti u budućnosti. Sve aktivnosti imaju za cilj podizanje sveti o neophodnosti lične i uzajamne samozaštite.

Na kraju okruglog stola zaključen je okvirni vremenski plan za realizaciju aktivnosti.