Poseta Hrvatskog Caritasa

U petak 6. oktobra mons. Fabijan Svalina, direktor Hrvatskog Caritasa i koordinator Suzana Borko  boravili su u Beogradu, u prvoj zvaničnoj poseti Caritasu Srbije. Ovom prilikom susreli su se sa predstavnicima Caritasa Srbije: predsednikom i beogradskim nadbiskupom mons. Stanislavom Hočevarom, direktorom vlč. Ivicom Damjanovićem i nacionalnim koordonatorom Darkom Totom.

Predsednik Caritasa Srbije mons. Stanislav Hočevar izrazio je zadovoljstvo i radost zbog posete, istakao da se oba Caritasa nalaze pred zajedničkim izazovima, ali i mogućnostima saradnje, preko kojih mogu pokazati jedinstvenu snagu delotvorne ljubavi.

Predstavnici oba Caritasa su zatim svojim prisustvom uveličali blagoslov nove kancelarije Catholic Relief Service u Beogradu.

U popodnevnim časovima predstavnici Caritasa Hrvatske posetili su kancelariju Caritasa Srbije, gde su se, u razgovoru sa direktorom Caritasa Srbije vlč. Ivicom Damjanovićem i zaposlenima, upoznali sa trenutnim projektima i aktivnostima Caritasa Srbije, a zatim i prisutnima predstavili aktivnosti Hrvatskog Caritasa u poslednjih nekoliko godina.

Obe strane su izrazile želju za produbljivanjem saradnje u narednom periodu, kroz rad na razvoju župnih Caritasa, razmeni informacija i materijala vezanih za formaciju volontera i osoblja i povećanju vidljivosti Caritasa u regionu.