Ministar Đorđević se sastao sa predsednicima Caritasa Nemačke i Srbije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, sastao se sa predsednicima dobrotvorne organizacije Katoličke crkve Karitas Nemačke i Srbije – Peterom Neherom i nadbiskupom Stanislavom Hočevarom. Ministar Đorđević se zahvalio na nesebičnoj podršci koju Caritas pruža ranjivim grupama stanovništva u Srbiji, kao i tokom migrantske krize.

„Cenimo Vašu saradnju na projektima i želja mi je da je dodatno unapredimo. Srbija izuzetno uvažava sveukupnu podršku Savezne Republike Nemačke i pomoć koju Nemačka pruža Srbiji na njenom evropskom putu. Saradnja sa Saveznom Republikom Nemačkom je za nas strateški bitna, što dokazuju i redovni sastanci zvaničnika na najvišem nivou“, istakao je ministar Đorđević.

Ministar je naglasio da postoji prostor za unapređenje saradnje na zajedničkim projektima u oblasti poboljšanja uslova u ustanovama socijalne zaštite koja vode brigu o starima, a naročito o deci sa smetnjama u razvoju i u tom smislu najavio da je Ministarstvo u narednom periodu spremno da predloži niz projekata, od kojih će korist imati upravo oni kojima je pomoć najpotrebnija.

Predsednik organizacije Karitas Nemačke Peter Neher je pohvalio humanu i odgovornu politiku koju Vlada Republike Srbije sprovodi u odnosu na migrantsku krizu. „Srbija se u ovoj oblasti pokazala kao primer humanosti“, istakao je Neher i dodao da će Karitas Nemačke nastaviti da pruža podršku Karitasu Srbije, samim tim i zvaničnim institucijama Republike Srbije, upravo u oblastima pomoći starim licima i deci sa smetnjama u razvoju.

Predsednik Karitasa Srbije, nadbiskup Stanislav Hočevar istakao je da Karitas Srbije ima odličnu saradnju sa svim institucijama Republike Srbije i da postoje spremnost i volja da se ta saradnja unapredi.

Izvor:https://www.minrzs.gov.rs/aktuelno/ministar-djordjevic-se-sastao-sa-predsednicima-dobrotvorne-organizacije-katbbac249e37d53152426b4e4a9.html