Predsednik Caritasa Nemačke posetio prostorije Caritasa Srbije i crkvu Krista Kralja u Beogradu

Tokom posete Srbiji, predsednik Caritasa Nemačke, dr Peter Neher, zajedno sa svojim saradnicima Klaudijom Mozerom, voditeljem odeljenja za Latinsku Ameriku i Evropu i Tobijasom Nelkeom, koordinatorom projekta pomoći migrantima u Srbiji, Grčkoj i Turskoj, posetili su 29.08.2017.  prostorije Caritasa Srbije.

U razgovoru je vlč. Ivica Damjanović, direktor Caritasa Srbije, zajedno sa zaposlenima, predstavio projekte na kojima Caritas Srbije radi. Istaknute su ideje, planovi i ciljevi za budući rad, kao i problemi i poteškoće na koje nailaze zaposleni tokom svog rada na projektima. Nakon sastanka, dr Peter Neher i njegovi saradnici su obišli prostorije Caritasa Srbije, kao i novootvoreno Savetovalište za povratnike, u kojem su zaposleni na projektu o povratnicima iz Nemačke, predstavili plan aktivnosti na projektu i izvestili o dosadašnjim postignutim rezultatima.

Nakon posete Caritasa Srbije, dr Peter Neher koncelebrirao je na misi u crkvi Krista Kralja, koju je predvodio beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar. U svojoj propovedi, nadbiskup Hočevar istaknuo je da delatnost Caritasa nije samo materijalno davanje, nego i pružanje ljubavi svakom čoveku, kao i da zaposleni u Caritasu prvo treba da svojim životom svedoče veru u Isusa Hrista. Svetoj misi prisustvovali su saradnici predsednika Caritasa Nemačke, kao i svi zaposleni Caritasa Srbije i Caritasa Beogradske Nadbiskupije.