U Zrenjaninu održan seminar „Smanjenje rizika od prirodnih katastrofa”

Dvodnevnom edukativnom radionicom i pokaznim vežbama na poligonu Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Mužlji, Caritas je organizovao seminar „Smanjenje rizika od prirodnih katastrofa”.

Pozdravljajući prisutne Tibor Halmai, direktor Caritasa Zrenjanin, istakao je da projekat predstavlja koncept i stručno sprovođenje niza aktivnosti u cilju smanjivanja rizika putem sistemskih napora da se analiziraju uzročni faktori katastrofa i da se njima upravlja, kao i smanjenjem izloženosti opasnosti, ranjivosti ljudi i imovine, promišljenim upravljanjem životnom okolinom, kao i poboljšanom spremnošću na pomenute događaje.

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu što se na naš poziv odazvao veliki broj udruženja građana i mesnih zajednica, članova Crvenog krsta Zrenjanin i Crvenog krsta Srbije, ali i predstavnika lokalnih samouprava sa teritorije našeg okruga. Nadamo se da ćemo ovim primerom podstaći mnoge sugrađane da svakodnevno brinu o svojoj životnoj sredini“,  istakao je Halmai.

Nakon pozdravnih reči domaćina i predstavnika grada Zrenjanina, održana su predavanja na temu prirodnih katastrofa, pravnih aspekta smanjivanja rizika od katastrofa, sistema zaštite i spašavanja i mnogih drugih.

Dvodnevne radionice su privedene kraju pokaznim vežbama Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Mužlje i Srpskog spasilačkog tima.

Izvor teksta: http://ilovezrenjanin.com/vesti-zrenjanin/odrzan-dveodnevni-seminar-smanjenje-rizika-od-prirodnih-katastrofa/