Caritas Srbije podržao 5 projekata sa ciljem povećanja inkluzije osoba sa invaliditetom i sa mentalnim smetnjama

U ponedeljak 26. juna u prostorijama EU info centra u Beogradu održano je svečano potpisivanje ugovora o podfinansiranju za 5 projekata iz Srbije, koji su pobedili na konkursu organizovanom u okviru projekta SOCIETIES – SUPPORT OF CSOS IN EMPOWERING TECHNICAL SKILLS, INCLUSION OF PEOPLE WITH DISABILITIES AND EU STANDARDS IN SOUTH EAST EUROPE. Ove projekte vode organizacije civilnog društva u svojim lokalnim zajednicama i imaju za cilj da doprinesu socijalnoj inkluziji osoba sa invaliditetom ili sa mentalnim smetnjama.

Darko Tot, nacionalni koordinator Caritasa Srbije i koordinator ovog projekta, na početku je predstavio sve učesnike i čestitao pobednicima.

Ana Milenić, predstavnica EU delegacije u Beogradu, koja je prisustvovala potpisivanju ugovora, istakla je da se na ovaj konkurs prijavilo preko 80 organizacija, što znači da je potreba mnogo. Čestitala je organizacijama čiji su projekti pobedili na konkursu, a koje pokrivaju različite krajeve Srbije, od Subotice do Babušnice.

„Želim da se zahvalim Caritasu jer je raspodelio grantove po celoj Srbiji“, rekla je Ana Milenić.

Nakon ovih uvodnih pozdrava predstavnici organizacija Čep za hendikep, Udruženja ZaJedno, Udruženja građana EVO RUKA, Plava ptica i Lužničke rukotvornine potpisali su ugovore sa direktorom Caritasa Srbije vlč. Ivicom Damjanovićem.

Aktivnosti u okviru projekata koje su osmislile ove organizacije počinju 1. jula i trajaće od 12 do 24 meseca.