Podignut vetrozaštitni pojas između Šida i Adaševaca

U cilju prevencije rizika od elementarnih nepogoda, uzrokovanim jakim vetrom i nanosima snega, Caritas je pokrenuo akciju podizanja vetrozaštitnog pojasa između Adaševaca i Šida. Akcija je počela 28. februara i završena je 4. aprila. Na potezu između Adaševaca i Šida posađeno je ukupno 600 stabala i 600 sadnica žbunastog rastinja, a dužina ovog vetrozaštitnog pojasa je skoro 4 kilometra.  Sadnju su izveli zaposleni u JKP Standard, a pomagali su i volonteri Caritasa. Prema odluci Opštine Šid brigu o vetrozaštitnom pojasu kompletno preuzima JKP Standard, čije će osoblje redovno zalivati i orezivati sadnice, a kada izrastu redovno će ih održavati. Osim prohodnosti puteva tokom zimskih meseci i u letnjim uslovima će ovaj vetrozaštitni pojas imati prednosti za stanovništvo ovih mesta, jer će pored hladovine koju će praviti za pešačku i biciklističku stazu, takođe sprečavati da vetar odnosi humus sa njiva na put.