Podignut vetrozaštitni pojas između Golubinaca i Stare Pazove

Vojvodini nedostaje 130.000 hektara šuma i trenutno se smatra najmanje pošumljenom regijom u Evropi. Pošumljavanje utiče na smanjenje rizika od blokade saobraćaja usled padavina i nanosa snega. Iz tog razloga Caritas je finansirao akciju podizanja vetrozaštitnog pojasa od 1800 sadnica javora i jasena na 4,5 km puta između Golubinaca i Stare Pazove, sa obe strane puta. Akciju sadnje izvelo je JKP Čistoća iz Stare Pazove, koje će brinuti o vetrozaštitnom pojasu u narednih 10 godina, a pomogli su im i volonteri Caritasa, dok je Rotary club Stara Pazova vodio logističku podršku.

U petak 7. aprila potpisan je Memorandum o saradnji i razumevanju između Caritasa, JKP Čistoća, Rotary kluba i Opštine Stara Pazova o izgradnji i vođenju brige o vetrozaštitnom pojasu. Potpisivanju je prisustvovao i Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, koji je podržao Caritas i pozvao da nastavi sa ovakvim aktivnostima i u drugim mestima.