Turnir u fudbalu i akcija sadnje cveća u Centru za azil Krnjača

Tokom aprila Caritas Beogradske nadbiskupije organizovao je turnir u fudbalu za izbeglice prisutne u Centru za azil Krnjača, u saradnji sa Divac fondacijom i organizacijom SOS dečija sela. Turnir je počeo 3. aprila, a finale je održano 12. aprila. Ekipe izbeglica su okupile predstavnike različitih nacija prisutnih u centru za azil, čime je podstaknuta njihova međusobna saradnja i druženje. Finale je pratio veliki broj izbeglica, koji su navijali za timove nazvane Bayern i Kurdistan. Nakon finalne utakmice učesnicima iz timova koji su osvojili prvo i drugo mesto podeljene su nagrade u vidu rančeva, kačketa i baterija za mobilne telefone.   

Caritas organizuje, podržava i promoviše aktivnosti u cilju izgradnje boljih odnosa među izbeglicama i boljeg suživota u centru za azil. Tako je u toku ovog meseca organizovao i akciju ulepšavanja kampa sa sezonskim cvećem, u kojoj su učestovale same izbeglice (odrasli i deca), osoblje Caritasa i Komesarijata za izbeglice.

Ove aktivnosti su podržane od strane Nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, kroz projekat Humanitarna pomoć za izbeglice u Srbiji 2017-2018.