Savetovalište za povratnike

U okviru projekta „Integracija povratnika na osnovu Sporazuma o readmisiji u Srbiju“, 2017. godine otvoreno je Savetovlište za povratnike u Beogradu. Savetovalište je namenjeno povratnicima u Srbiju, kao i članovima njihovih porodica koji su s njima doputovali, a koji su izgubili ili uskoro gube osnov za legalan boravak u SR Nemačkoj ili u nekoj drugoj zemlji-članici Evropske unije. Savetovalište nudi savetovanje, orijentaciju i nematerijalnu podršku i pomoć u vezi sa socijalnim, administrativnim, porodičnim i ličnim pitanjima. Mimo toga, savetovalište upućuje takođe i na druge organizacije čiji projekti obuhvataju materijalnu pomoć, kao i programe zapošljavanja i obrazovanja za povratnike.

Savetovalište za povratnike sarađuje neposredno sa mnogim ustanovama, institucijama i savetovalištima u zemljama Evropske unije – kako pre, tako i posle povratka povratnika u Srbiju – kako bi se predupredile ili otklonile sve poteškoće koje sprečavaju njihovu reintegraciju u Srbiji.

Usluge koje pruža Savetovalište za povratnike u Caritasu Srbije su besplatne.

Projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva za unutrašnje poslove i sport pokrajine Donja Saksonija i Caritasa Nemačke.

Caritas Srbije
Savetovalište za povratnike
Vojvode Stepe 113 – Lokal 7
11000 Beograd

Radno vreme:  radnim danima od 10.00 do 15.00 h

Tel.:                 +381 11 391 2612 und +381 64 886 6803 (Viber/Whatsapp)
E-Mail:            return-info@caritas.rs
Facebook:       Caritas Srbije Savetovalište