U organizaciji Ureda za mlade Biskupske konferencije i Caritasa Srbije, kao partnera, u Sremskoj Mitrovici je održan Susret mladih iz svih pet biskupija u Srbiji. Geslo susreta bilo je „Okrećem se prema Tebi“, kao poziv mladima da se okrenu ka Isusu i ljubavi Božijoj.

Na samom početku, domaćin susreta, sremski biskup mons. Đuro Gašparović, pozdravio je prisutne biskupe, svećenike, redovnike i redovnice , predstavnika Uprave za saradnju s Crkvama i verskim zajednicama,kao i mlade i sve ostale koji su prisustvovali susretu. Svetu misu u crkvi Svetog Dimitrija predvodio je beogradski nadbiskup i mitropolit, mons. Stanislav Hočevar uz koncelebraciju sremskog biskupa, mons Đura Gašparovića, biskupa Subotičke biskupije, mons. Ivana Penzeša i velikog broja sveštenika iz svih pet biskupija u Srbiji. Euharistijsko slavlje uveličao je zbor župe Mučeništva Svetog Ivana Krsititelja iz Županje.

„Predraga braćo i sestre,svi smo mi danas suncokreti. Ali je pitanje da li se okrećemo prema Suncu. Sunce je Isus Krist, Sunce pravde. Euharistija je Sunce našega života. Svi se zapitajmo – da li se moj život, moje misli, moje razmišljanje, moje sjećanje, moja djela, moje odluke usmjeravaju uvjek prema tom Suncu? Ako smo više voljeli živjeti u tami, nego na Suncu Božije ljubavi, onda sada iskreno molimo za oproštenje svojih grijeha“, poručio je mons. Stanislav Hočevar.
U svojoj propovedi, mons. Đuro Gašparović je istakao: „Svi zajedno smo se sabrali ovoga dana na ovom svetom mestu naših ranokršćanskih mučenika, svjedoka kršćanske vjere koji su dali život za Isusa Krista i koji su se čitavog svog života okretali prema Njemu, kako govori geslo našeg susreta:“ Okrećem se prema Tebi“. Danas smo ovdje da posvjedočimo svoje mladenačko vjerničko zajedništvo, da nas ima, da smo hrabri, da se ne bojimo i da želimo sretnu sadašnjost i još sretniju budućnost“ .

Nakon Svete mise, usledio je obilazak Carske palate Sirmium, grkokatoličke crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg i centra Sremske Mitrovice. Mlade je u obilazak vodio župnik u Sremskoj Mitrovici Prečasni Eduard Španović.

U popodnevnom delu programa, mladi iz svih pet biskupija u Srbiji su svedočili o svojim iskustvima i dali dobar primer drugima, kojim putem treba ići.  O svojim iskustvima, svedočio je i jedan mladić iz Zagreba.

Tokom susreta, Caritas Srbije je prisutnima predstavio svoje projekte i aktivnosti koje u okviru njih realizuje. Mladi su bili u prilici da dobiju promotivne i edukativne materijale Caritasa Srbije.