Deca izbeglice iz Preševa pevaju u horu za dan škole

Deca izbeglice u Preševu pohađaju Osnovnu školu „Vuk Karadžić“. Na 230. godišnjicu od Vukovog rođenja organizovana je proslava povodom dana škole, a Caritas je u saradnji sa nastavnicima učestvovao u pripremi dela programa koji je bio vezan za nastupe dece iz kampa. Troje dece izbeglica pevalo je u školskom horu himnu “Bože pravde” i “Odu Vuku”, dok su ostali uz našu pomoć spremili recitacije o ovom velikanu srpske istorije. Njihov nastup pratili su i njihovi roditelji zajedno sa  predstavnicima nevladinih organizacija koje rade u kampu i sa velikim brojem zvanica koje su ispunile hol škole. Na oduševljenje svih prisutnih nastup dece migranata propraćen je najvećim aplauzom, jer su svi prepoznali veliki trud I želju koje su ovi mališani uložili u pripremu svog dela programa, a sve kako bi dali doprinos velikoj proslavi škole koju već osećaju kao svoju.

Svakog dana posle škole Caritas nastavlja da pomaže deci u pisanju domaćih zadataka i u učenju novih lekcija u Prihvatnom centru Preševo.

Rad Caritasovog tima psiho-socijalne podrške, koji između ostalog radi sa decom školskog uzrasta, finansiran je od strana Ministarstva spoljnih poslova SR Nemačke i Caritasa Nemačke.