Caritas Sremska Mitrovica svakodnevno radi sa osobama sa invaliditetom, u okviru novootvorenog Dnevnog centra za OSI, ali je posebnu pažnju korisnicima posvetio prve nedelje decembra, kako bi obeležio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

U ponedeljak 3. decembra, predstavnici Caritasovog dnevnog centra pridružili su se još nekoliko udruženja osoba sa invaliditetom, na Izložbi rukotvorina korisnika i volontera, koja je održana u holu Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici. Izlozbu su obišli i gradonačelnik Vladimir Sanader, zamenica predsednika skupštine opštine Svetlana Milovanović i resorni načelnik Vojislav Mirnić, sa zamenicom Slađanom Mirčeta.

Sledećeg dana u dnevnom centru korisnici su, ukrasili jelku i ceo prostor centra,  pomoć volontera, a nakon toga su imali prilike da pevaju, uz muzičku pratnju sestre Anete na harmonici.

U sredu dnevni centar su posetili učenici Srednje medicinske škole „Draginja Nikić“, smer fizioterapeut, sa svojom profesorkom Gordanom Jagnjić. Učenici su se ovom prilikom upoznali sa radom dnevnom centra, a zatim su imali sat vremena prakse – masaže korisnika. Ovo je bila prva u nizu poseta fizioterapeuta ove škole, sa kojima je postignut dogovor da za praktičnu nastavu dolaze u Caritas.

Tokom ove nedelje konačno su završeni građevinski radovi na dnevnom centru, postavljanjem izolacije i fasade.