Susret direktora Caritasa Srbije i Caritasa Bosne i Hercegovine

2021-11-19T00:31:19+00:0019.11.2021.|Некатегоризовано|

Direktor Caritasa Srbije, o. Mihai Gherghel, u četvrtak, 18. 11. 2021.  posetio je u Sarajevu Caritas Bosne i Hercegovine. Dobrodošlicu uz čestitke i dobre želje u novoj službi poželeli su mu direktor Caritasa BiH mons. Tomo Knežević, kao i čitav tim nacionalnog Caritasa našeg zapadnog suseda.

Bila je ovo prilika da se razmene stavovi i predstavi rad Caritasa na svim nivoima na prostorima jugoistočne Evrope, a posebno da se razmotri saradnja ova dva nacionalna Caritasa i analizira njihov položaj u odnosu na nacionalne Caritase drugih zemalja, pre svega članica Evropske unije.

Kroz razgovor, mons. Knežević predstavio je dosadašnju, jkako je ocenjeno – jako dobru saradnju dva Caritasa, pre svega na regionalnim projektima. Izrečena je spremnost Caritasa BiH, posebno kroz razgovor sa članovima tima,  pružanja dodatne podrške kroz zajedničke i regionalne projekte, a u kojima učestvuju i drugi nacionalni Caritasi zemalja jugoistočne Evrope.

Caritas Srbije nastavlja sa izgradnjom prijateljskih odnosa sa organizacijama iz različitih zemalja, a naročito sa članicama Caritasove mreže. Svi zajedno smo na istoj misiji – pružanju pomoći ljudima u potrebi, bez obzira na njihovu veroispovest, nacionalnost, rasu, pol, uzrast…

Pomozite nam da ostvarimo svoju misiju. Postanite donator Caritasa!
Žiro račun za donacije u RSD: 220-31186-42
Žiro račun za devizne donacije: 11-305-0000260.8
Ovde preuzeti instrukcije za devizne donacije

Za druge vidove donacija – u odeći, obući, hrani, sredstvima za održavanje higijene… potrebno je kontaktirati najbliži biskupijski ili župni Caritas oko koordinacije i dogovora.

Učinite dobro delo! Učinite srećnim i druge i sebe!

Go to Top