Pružanje podrške pri zapošljavanju mladim pripadnicima posebno ranjivih društvenih kategorija, kao što su osobe sa invaliditetom ili pripadnici nacionalnih manjina, jedan je od prioritetnih ciljeva projekta YourJob.

Nakon što je završio Osnovnu školu za decu sa smetnjama u razvoju “Smeh i Suza”, 27 – godišnji Aljoš Duraković iz Aleksinca, koliko god da se trudio, nije uspevao da nađe zaposlenje. Zbog različitih predrasuda, nikada nije dobio šansu da se dokaže. Živi sa detetom i nevenčanom suprugom, zajedno sa još sedmoro članova svoje porodice. Aljoš je dugo bio korisnik Centra za socijalni rad i primalac novčane socijalne pomoći, ali želeo je priliku da živi od svog rada, a ne od novčane socijalne pomoći. Želeo je da bude koristan. Zahvaljujući projektu YourJob i ostvarenoj saradnji sa Javnim preduzećem za puteve Aleksinac, Aljoš je dobio priliku da kroz šestomesečnu stručnu praksu stekne prvo radno iskustvo i veštine potrebne za obavljanje poslova putara. Verujemo da će Aljoš dokazati da je vredan, odgovoran i sposoban radnik i da je ovo samo prvi korak ka njegovom zaposlenju i dostojanstvenijem životu.

Želimo mu puno sreće!

Caritas u Srbiji nastavlja sa ispunjavanjem svoje misije i brigom o svim ranjivim kategorijama stanovništva, kao i pojedincima u potrebi.