Održan boot camp za mlade preduzetnike u okviru projekta YourJob

2023-12-13T08:33:23+00:0027.10.2023.|Некатегоризовано|
  • Zajednička fotografija

Još jedan boot camp (četvorodnevni trening) za buduće mlade preduzetnike u okviru projekta YourJob 2  održan je u hotelu Alexander u Sopotu od 24. do 27. oktobra. Dvadeset mladih ljudi iz Niša, Šida, Zrenjanina, Iriga i Aleksinca bilo je u prilici da tokom ovog treninga razvije veštine i stekne nova znanja o pokretanju i vođenju sopstvenog biznisa. Posebna pažnja bila je usmerena na koncepte socijalnog preduzetništva i razvoja “zelenih biznisa”.  Učešće na boot campu je preduslov za konkurisanje za bespovratna sredstva za pokretanje sopstvenog (socijalnog) biznisa.

Mladi su predstavili svoje poslovne ideje i zajedno sa mentorima radili na njihovom unapređenju i usavršavanju. Obuku su vodili Neven Marinović i Neda Stanković, renomirani treneri iz Smart kolektiva, neprofitne organizacije, lidera u promovisanju koncepta društveno odgovornog poslovanja i razvoja socijalnog preduzetništva u Srbiji. Putem online uključenja, sa polaznicima svoja iskustva podelili su i preduzetnici koji su u prethodnim ciklusima dodele grantova podržani kroz projekat YourJob.

Boot camp-u su prisustvovali i predstavnici Caritasa Srbije, Caritasa Srem i Caritasa Beograd. Koordinatorka projekta YourJob u Srbiji, Marina Kostić, čestitala je polaznicima na sjajnim idejama i bliže ih upoznala sa pravilima i procedurama za učešće na konkursu za dobijanje grantova. Na sva dodatna pitanja učesnika, odgovore su davali i Viktor Cvetković i Petar Dujić, članovi Caritasovog tima na projektu.  Tokom čitavog treninga, podršku polaznicima davala je YourJob savetnica Caritasa Srem, Sara Žurovski.

Boot camp je okončan svečanom dodelom diploma, koje su polaznicima uručili predstavici Smart kolektiva. Ovo je ukupno četvrti (prvi u okviru druge faze projekta) u okviru projekta YourJob.

Tokom dosadašnjeg perioda, 18 biznis ideja je podržano grantovima u vidu bespovratnih sredstava za započinjanje biznisa.  Uvereni smo da će  naši mladi preduzetnici biti uzori i drugim mladim ljudima da se ohrabre, upuste u preduzetničke vode i sami stvore bolju budućnost za sebe i svoju porodicu, u svom rodnom mestu.

YourJob je regionalni projekat osnaživanja mladih, koji finansiraju Austrijska razvojna agencija, Caritas Austrije, Caritas Francuske i Renovabis, a koji realizuje mreža Caritasa u regionu. U Srbiji, projekat se realizuje u Zrenjaninu, Šidu i Nišu, sa mogućnošću realizovanja aktivnosti u Aleksincu, Irigu i Sečnju, a realizuju ga Caritas Srbije, Biskupijski Caritas Srem, Biskupijski Caritas Zrenjanin i Caritas Niš.

Podeli

Go to Top