Cilj projekta YourJob je povećanje zapošljivosti mladih kroz stvaranje konkretnih poslovnih prilika,  profesionalnu orijentaciju, razvoj kompetencija, karijerno savetovanje, prvo radno iskustvo i preduzetničku praksu, kao i podizanje svesti i nivoa spremnosti poslodavaca da radno angažuju i zaposle mlade ljude. Ekonomsko osnaživanje mladih osoba sa invaliditetom, kao posebno teško zapošljive kategorije stanovništva,  jedan je od prioritetnih ciljeva projekta.

Nakon završene gimnazije, Vanja Šaru iz Sutjeske kod Sečnja, dugo nije mogla da pronađe zaposlenje. Kako i sama ističe, sticanje prvog radnog isustva je najveći problem svih mladih, a osobama sa invaliditetom je naročito teško da steknu priliku da iskažu svoje sposobnosti, a posebno u manjm mestima u unutrašnjosti Srbije. Zahvaljujući saradnji osvarenoj između Inkubatora za mlade Caritasa Zrenjanin i Biblioteke “Jovan Dučić” iz Sečnja, Vanja je započela sa obavljanjem šestomesečne, plaćene stručne prakse u ovoj ustanovi. Uz stručnu pomoći i svesrdnu podršku direktorke biblioteke, gospođe Dragane Pantović, Vanja će imati priliku da uplovi u svet bibliotekarstva i stekne svoje prvo radno iskustvo, kao i znanja i veštine potrebne za rad u biblioteci, na mestu knjižničara. Vanja je veoma srećna zbog pružene prilike. Veliku zahvalnost je uputila Caritasu i članovima YourJob tima, jer je napokon dobila mogućnost da započne karijeru i profesionalno se ostvari.

Želimo joj puno sreće u nastavku karijere!

Caritas u Srbiji nastavlja sa ispunjavanjem svoje misije i brigom o svim ranjivim kategorijama stanovništva, kao i pojedincima u potrebi.