U Nišu održana obuka o javnom nastupu

U niškom Centru za stručno usavršavanje,  održana je radionica o javnom nastupu namenjena mladim Caritasovim korisnicima uzrasta od 15 do 30 godina. Radionicu je vodila Jovana Đorđević, renomirana novinarka, TV voditeljka i marketing menadžerka, koja je sa učesnicima podelila svoje bogato iskustvo i znanje iz oblasti komunikacije i javnog nastupa.

Radionica je realizovana u okviru regionalnog projekta YourJob 2, koji ima za cilj pružanje podrške mladima u sticanju ključnih veština potrebnih za uspešan početak karijere. Polaznici su imali priliku da kroz interaktivne vežbe i praktične savete unaprede svoje veštine javnog govora, nauče kako da prevaziđu tremu i nauče kako da se efikasno izražavaju pred publikom.

Značaj razvoja “mekih” veština 

Razvoj tzv. mekih veština, kao što su komunikacija, javni nastup, upravljanje vremenom, rad u timu i sl. od izuzetne je važnosti za mlade koji traže posao. Poslodavci sve više prepoznaju značaj ovih veština, jer one doprinose boljim međuljudskim odnosima, povećavaju produktivnost i unapređuju radnu atmosferu u kompaniji. Kroz ovakve radionice, mladi stiču samopouzdanje i sposobnost da se istaknu na tržištu rada, čime povećavaju svoje šanse za zapošljavanje.

Radionica je naišla na izuzetno pozitivan odziv učesnika, koji su izrazili zahvalnost na prilici da unaprede svoje veštine i steknu nova znanja. Ovakvi događaji predstavljaju važan korak ka osnaživanju mladih i njihovom uspešnom integrisanju na tržište rada.

Caritas Srbije nastavlja sa organizovanjem sličnih edukativnih aktivnosti, u cilju pružanja sveobuhvatne podrške mladima na njihovom putu ka profesionalnom razvoju i zapošljavanju. Zapratite instagram stranicu projekta YourJob 2