Drugi po redu boot camp za buduće mlade preduzetnike u okviru projekta YourJob  održan je u hotelu Andrevlje Ceptor na Fruškoj gori od 06. do 09. oktobra. Više od dvadeset mladih ljudi iz Aleksinca, Zrenjanina, Iriga i Rume bilo je u prilici da tokom ovog četvorodnevnog treninga razvije veštine i stekne nova znanja o pokretanju i vođenju sopstvenog (socijalnog) biznisa. Oni su predstavili svoje poslovne ideje i sa mentorima zajedno radili na njihovom unapređenju i usavršavanju. Obuku su vodili gospodin Neven Marinović i gospođa Neda Stanković, renomirani treneri iz Smart kolektiva, neprofitne organizacije, lidera u promovisanju koncepta društveno odgovornog poslovanja i razvoja socijalnog preduzetništva u Srbiji. Sa polaznicima, svoja bogata iskustva podelili su i iskusni preduzetnici i privrednici.

            
Boot camp je posetio i predstavnik Austrijske privredne komore, gospodin Michael Dobersberger koji je pozdravio učesnike i poželeo im puno uspeha u daljem radu. Gospodin Dobersberger je izrazio svoje oduševljenje raznolikošću i inovativnošću poslovnih ideja koje je čuo i poručio polaznicima da nikada ne posustaju pred brojnim preprekama koje će ih čekati na putu ka uspehu.

           

Tokom sva četitri dana, polaznicima su podršku pružali članovi YourJob tima, predvođeni regionalnim koordinatorom projekta, gospodinom Tobiasom Noelkeom iz Caritasa Austrije. Ovo je drugi od tri boot campa, koliko je planirano da se organizuje u okviru projekta YourJob.

Koordinatorka projekta YourJob u Srbiji, gospođa Marina Kostić, čestitala je polaznicima na uspešnom radu i sjajnim idejama koje su polaznici prezentovali i bliže ih upoznala sa pravilima i procedurama za učešće na konkursu za dobijanje grantova. Učešće na boot campu je preduslov za konkurisanje za bespovratna sredstva za pokretanje sopstvenog (socijalnog) biznisa.

Boot camp je okončan svečanom dodelom diploma, koje su polaznicima uručili predstavici Smart kolektiva. Ovo je drugi od tri boot campa koji će biti organizovani u okviru projekta YourJob. Caritas nastavlja sa pružanjem podrške i osnaživanjem mladih.